duminică, 24 mai 2009

Caz cutremurator...victima a notarii tezelor unice...

Familia lui Constantin Cretan, fost lider sindical, condamnat pentru mieriadele din 1999, trece prin momente grele: fata lor, de numai 13 ani si-a pus capat zilelor, suparata ca a luat un 7 la scoala.
Nu a certat-o nimeni, dar suferea pentru ca i s-a parut o nedreptate, spune tatal sau, Constantin Cretan, fost lider sindical si unul dintre locotenentii lui Miron Cozma.
Fata, care locuieste in Rovinari, a fost gasita in stare extrem de grava de medicii de la ambulanta: inconstienta si cu o glimcemie mult peste limita.
A fost dusa mai intai la spitalul din localitate, apoi transportata de urgenta la Targu Jiu, unde a ajuns in coma. Luase un pumn din pastilele pentru diabet ale tatalui, iar acestea i-au dat ireversibil organismul peste cap.
Tatal sau, Constantin Cretan, este unul dintre liderii sindicali condamnati pentru mineriadele din 1999. A fost eliberat anul trecut din inchisoare din motive medicale. Mai precis, tocmai din cauza problemelor cauzate de diabet.







Trupul neînsufleţit al Vasilicăi Creţan, copila de 13 ani, care s-a sinucis după ce a luat nota 7 la teză, a fost adus, ieri, la Rovinari. Sicriul a fost depus în casa familiei Creţan, acolo unde este şi sediul Ligii “Miron Cozma”.

În scurt timp, aici s-au strâns zeci de oameni. Mama adolescentei a ales ca Vasilica să poarte o rochie bleu, considerând că este foarte mică pentru a o îmbrăca în mireasă.

Cei care au cunoscut-o îşi amintesc doar lucruri frumoase despre ea.

“La sfârşitul săptămânii trecute, am fost cu Vasilica la "Zilele Oraşului" şi ne-am simţit extraordinar. Luni, când am mers la şcoală, ne-am jucat, iar ea era foarte veselă“, a spus prietena ei, Alice Tănase, ultima persoană care a văzut-o în viaţă, înainte ca aceasta să înghită câteva tuburi de pastile pentru diabet.


Sfâşiat de durere, Constantin Creţan, fostul “locotenent al Luceafarului Huilei”, este distrus. “Doamne, mi-a murit fetiţă. De ce ai luat-o, Doamne, aşa de mică?!”, şi izbucnea în hohote de plâns. Vasilica Creţan va fi înmomântată sâmbătă în cimitirul din Rovinari, care se află la o stradă distanţă de blocul unde aceasta locuia.



Spun si eu acum la fel cum a spus si un profesor de istorie ,, E dureros că nu am văzut nicio declaraţie dată de un oficial MECI sau al Guvernului, nicio parere de rau pentru moartea acestui copil. Dumnezeu să te odihnească, îngeraşule! Şi să ne ierţi.''
Da, sa ne ierti, pe cei mari pt sistemul de invatamant complet derutant pe care l-au creat iar pe noi cei mai mici pt ca nu am facut destul ca sa schimbam ceva.Poate ca vom reusi sa ne facem glasul auzit....poate....

4 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Doamne, ce tragedie! Multe trebuie sa se schimbe in sistemul de invatamant. Poate ca si unii oameni trebuie schimbati din functii. E prea multa nepasare, prea multi oameni fara suflet. Banii au devenit mai importanti decat orice. Si nu este deloc bine. Noi ar trebui sa ne ocupam de mintile, de sufletele, de caraceterele copiilor nostri. Multi uita care este cu adevarat menirea lor.

Ovidiu spunea...

Loredana, la mine pe blog te-am adaugat in preferite, sau "blogurile mele".

pune-o p-asta si la tine in "Blogurile mele"

http://libertatea-line.blogspot.com/

loredana spunea...

@ Daniel Mălăelea
Profesorii trebuie pe langa lectiile predate,sa invete elevul sa fie om...atat cat tine de el ca profesor...insa unii chiar nu au nici o sansa sa faca asta deoarece au uitat ei insisi sa fie...
Iar cei care reusesc sunt purtati in sufletele elevilor pe valuri de timp neatingandui uitarea.

loredana spunea...

@Ovidiu
Multumesc de vizita,am sa pun la blogroll linkul.As vrea sa te rog sa ma ajuti cu ceva,am sa trimit in mail despre ce e vorba.