luni, 22 iunie 2009

Tineretul din Romania-Speranta pentru Democratie


Da...tinerii reprezinta viitorul insa din pacate tot mai putini tineri se implica si au initiative vizavi de politica tarii.Probabil ca multi isi spun:,,si asa nu are rost'',sau:,,nu vom rezolva nimik'' insa orice incercare de sustinere a ideilor si principiilor noastre politice este mai mult decat nimik...indiferent de rezultat.Doar stand si vociferand pe la colturi nu reprezinta o solutie si cu siguranta ca nu va schimba nimik
Cred ca a te implica presupune responsabilitate si maturitate in acelas timp si totodata spirit de initiativa, chiar daca la inceput pare ca nu va avea rezultat,in timp totul se poate schimba.Eu,spre exemplu,am vorbit unei persoane politice despre opinia mea vizavi de sistemul de invatamant iar acea persoana a discutat opinia mea intr-o emisiune...si astfel am vazut ca si glasul tinerilor poate fi auzit...
Aportul tinerilor in domeniul politicii este important si poate ca niste simple discutii politice in timpul orelor i-ar face mai constienti de asta.
Si cred ca un mare ajutor la responsabilizarea tinerilor in ceea ce priveste problemele tarii si legile ei ,ar putea da si guvernul si implicit ministerul care se adreseaza tineretului prin sustinerea ideilor,proiectelor lor si ascultarea mai atenta si cu mai multa seriozitate a opiniilor lor.
Faptul ca sunt tineri nu este un handicap ci o sansa...la urma urmei EI sunt
viitorul.

Sunt tinerii din ziua de azi interesati de ceea ce se intampla in tara lor?

Mi-ar placea sa aflu raspunsuri.

Exista un timp pentru toate.
Poate ca a venit timpul sa nu mai fim nepasatori.

11 comentarii:

Ovidiu spunea...

Loredana, pai la alegerile europarlamentare foarte putini tineti s-au dus la vot.

loredana spunea...

Ai dreptate Ovidiu,insa poate aceasta indiferenta se trage si din faptul ca tinerii nu sunt valorificati destul, nu sunt sprijiniti in a-si promova ideeile...si astfel ii cuprinde,uneori,lehamitea fata de tot si toate...
Eu nutresc convingerea ca generatia mea va sti sa faca politica mult mai bine...asta cu conditia sa-si impuna propria mentalitate si sa nu copieze din sistemul politic de acum...(desi sunt si exemple care merita copiate...adik exceptii)
Multumesc de trecere.
O zi frumoasa iti doresc!

Alex spunea...

Hm.
1) Referitor la ce ai zis in comm: Ma indoiesc profund ca generatia care vine va fi mai informata/ implicata/ competenta din punct de vedere politic pentru simplul motiv ca politicienii sunt catalogati ca fiind tampiti, corupti, parveniti. Punct. Nu cred ca daca mergi la un pusti si-l intrebi ce vrea sa se faca, el iti va spune mandru "Politician".

2) Daca nu ma insel exista un partid al tineretului (PTD) care, insa, e o mare aiureala fiindca e mult prea mic si neinsemnat (sa nu mai vorbesc de incompetent, totusi) pentru a face fata marilor barosani cu ceafa groasa si cap chel.

3) Daca vrei politica, trebuie sa te alaturi unui partid (mai e si varianta crearii unuia, dar e mult prea complicata pentru un singur om). Odata inclus in partid, intrii intr-un sistem putred din care nu poti iesi dand din coate si din gura de unul singur.

4) Si ultima mea obs: eu zic ca, momentan, sa ne concentram pe campania prezidentiala si sa incercam sa-l alegem pe cel care va face cel mai mic rau. Vedem noi ce-o fi dupa.

loredana spunea...

@Alexandru
Sa stii ca sunt si tineri care vor sa fie politicieni...
daca crezi ca toti tinerii sunt neinteresati de ce se intampla in jurul lor eu te intreb:tu nu esti tot tanar?
Eu cred ca multi tineri ar vrea sa schimbe ceva in tara asta insa poate ca nu stiu cum sa o faca sau au nevoie de un imbold doar...
In ce priveste prezidentialele poti arunca o privire aici(clipul e f haios)

http://lorybia.blogspot.com/2009/05/purcelusi-prezidentiali.html

Alex spunea...

Nu e vorba de vrut sau nevrut. Pur si simplu mi se pare ca politica, momentan, e o mana moarta. Tinerii pot schimba lucrurile si prin alte mijloace. Clipul e foarte nostim, insa sper sa nu nu se adevereasca.

Dan Gheorghe spunea...

pai ce sa zic - marea problema e ca tinerii n-au nicio putere de decizie. puterea e in mana celor in varsta. si daca un tanar ajunge undeva sus, trebuie sa se integreze in "sistem", daca vrea sa ramana acolo. asta se intampla si in politica, si in alte domenii. tinerii n-au cu adevarat un cuvant de spus, ca sa schimbe ceva. se continua cu aceleasi practici si manevre si pile si spagi si pupincurisme dintotdeauna. in romania nu exista o adevarata selectie a valorilor. sa spui ca oamenii de valoare ajung in varful piramidei. nu. la noi reusesti prin "manevre" sa ajungi in varful piramidei sociale. de-asta tinerii de valoare prefera sa plece afara. nu neaparat pentru salarii mai bune. dar mai ales pentru ca acolo le este respectata valoarea.

loredana spunea...

2Alexandru
Ai scris un lucru pt care ai nota 10...,,Tinerii pot schimba lucrurile''....nu mai conteaza prin ce mijloace ,important este sa o faca...
Cine crezi tu ca va iesi presedinte?
Ms de trecere.

loredana spunea...

@Dan Gheorghe
Ai dreptate in ce spui,insa eu zik ca nu putem merge mai departe cu idea ca tinerii nu au nici un cuvant de spus..astfel e ca si cum am merge pe un drum desi stim ca nu vom ajunge nicaieri..si de la un timp o iei pe altul...
Daca am crede mereu ca valoare inseamna zero in fata celor de sus si am putea lua ca exemplu scandalul diplomelor false...atunci am ajunge la concluzia ..la ce bun sa mai invatam...iar asta nu este deloc o solutie...zik si eu..
Multumesc de trecere,have a nice day!

Ego spunea...

Foarte adevarat ce spui tu, tinerii pot si au datoria de a schimba ceva, de a initia si prelucra un nou gen de politica bazat pe etica si profesionalism in primul rand.
Felicitari pentru initiativa!

Corina spunea...

Felicitari pentru articol! Eu iti dau dreptate suta la suta, in sensul ca viitorul nostru, al fiecaruia dintre noi, depinde de calitatea viitorilor politicieni, care nu pot proveni decat din randurile tinerilor de azi. Ai dreptate si atunci cand spui ca multi tineri valorosi nu sunt valorificati pe cat ar merita. Pe de alta parte, eu cred ca foarte multi vor sa ajunga foarte sus arzand etapele si, din acest punct de vedere, experienta m-a invatat ca nu poti sa sari direct de pe bancile facultatii in functii ministeriale fara sa nu esuezi. In viata totul se aseaza temeinic, caramida cu caramida. Echilibrul intre tinerete, energi, dar si experienta si intelepciune este esential.
Iti doresc numai bucurii si realizari!

Anonim spunea...

solicita numai acum chilotii ta, de pe cel mai sigur website de comenzi de lenjeri de pe internet http://www.chilotick.com