duminică, 28 iunie 2009

O alta legenda-ELVIS


ELVIS PRESTLEY-Regele Rock 'n' Roll-ului

O altfel de istorie cu lucruri neobisnuite legate de regele muzicii rock&roll.


25. Regele vanzarilor de albume
148 de inregistrari diferite semnate de `Rege` au fost premiate cu aur, platina sau multi-platina. Cu peste 1 miliard de discuri vandute in intreaga lume, Elvis este cel mai `bine vandut` artist solo al tuturor timpurilor.

24. `Paine calda` pentru impersonatori
Elvis este cea mai imitata celebritate din lume. Peste 50 000 de `elvisi` din intreaga lume isi castiga existenta de pe urma idolului lor.

23. Familia pe primul loc
La exact 9 luni de la casatoria cu Priscilla, pe 1 februarie 1968, cantaretul devenea tatal micutei Lisa Marie.�

22. Lovituri
Pustiul din fotografie ce ii da cu piciorul lui Elvis este nimeni altul decat celebrul actor Kurt� Russell.

21. Mort sau in viata
Valoreaza mai mult mort decat in viata. In 1977, Elvis avea in cont aproximativ 5 milioane de dolari. In 2004, la aproape 30 de ani de la moartea sa, revista Forbes il includea in topul celor mai instarite celebritati moarte cu o avere de 45 de milioane de dolari.

20. Vedeta pe timbre
Elvis ramane regele timbrelor din Statele Unite, Servicul Postal anuntand ca cel mai bine vandut timbru a lor este cel in valoare de 29 de centi cu chipul artistului.

19. Aur
A castigat doar 3 Grammy-uri in cariera sa, insa nici unul pentru piese rock, ci toate pentru cantece gospel.

18. Copil mofturos
Elvis a primit prima sa chitara pe cand avea 11 ani. El isi dorea o pusca sau o bicicleta, insa chitara a fost singurul cadou pe care si l-au permis parintii sai.

17. Pisica
Lui Elvis i s-a oferit rolul principal masculin din filmul `Pisica de pe acoperisul fierbinte`, alaturi de Elizabeth Taylor, insa acesta a fost luat in cele din urma de Paul Newman – lucru ce i-a adus un Oscar si o cariera de success.

16. Regele lumii
Sunt peste 600 de fan-cluburi Elvis Presley in intreaga lume, printre care unele infiintate ilegal, cum ar fi cele din tari care l-au interzis pe solist: Pakistan s.a.

15. Avion
Elvis si-a botezat avionul particular `Lisa Marie`, dupa fiica sa. Aeronava se afla expusa in muzeul de pe propietatea `Graceland` din Memphis.

14. `Familiar` cu colegii
Ann-Margret l-a numit pe Elvis `sufletul ei pereche` si a pretins ca a fost `dragostea vietii lui`. Cei doi au jucat impreuna in `Viva Las Vegas` si au creat numeroase zvonuri despre o presupusa relatie amoroasa.

13. Bomba blonda
Parul natural al lui Elvis era blond. L-a vopsit in 1956 pentru un rol dintr-un film si asa l-a pastrat pentru tot restul vietii lui.

12. Da. Da
Elvis si Prescilla au avut doua ceremonii de nunta: una restransa, imediat dupa casatoria civila din Las Vegas si una alaturi de familie si prieteni in Graceland.

11. Tripla performanta
Elvis este prezent in 3 `sali ale faimei`: Rock and Roll Hall of Fame, Country Music Hall of Fame si Gospel Music Hall of Fame. Johnny Cash este singurul artist, in afara de Elvis, care a reusit aceasta performanta.

10. Amestec de rase
Elvis Presley avea stramosi germani, scotieni, evrei si indieni Cherokee.

9. Karate Kid
Elvis avea centura neagra la karate. De fapt, a fost atat de atras de artele martiale, incat a donat instructorului sau 50 000 de dolari pentru a infiinta o scoala de karate in Memphis.

8. `Spune `Nu` drogurilor`
Elvis i-a scris o scrisoare presedintelui Nixon in care ii cerea sa il faca politist sub acoperire la Narcotice. Nixon a raspuns personal, inmanandu-i o insigna onorifica a Biroului de Narcotice si Droguri Periculoase.

7. Primul `American Idol`
Prima aparitie a lui Elvis in cadrul show-ului `Ed Sullivan` a fost urmarita de 55 – 60 de milioane de telespectatori, cu peste 21 de milioane mai mult decat cei din timpul ultimei finale `American Idol`.

6. Fabolous Five
Beatles-i l-au vizitat pe Elvis la locuinta acestuia din Memphis in august 1965. 3 ani mai tarziu, John Lennon se imbraca intr-un costum gen Elvis Presley la un bal mascat din Liverpool.

5. Cadillac-uri
Elvis adora sa faca cadou Cadillac-uri, chiar si persoanelor straine. Mennie L. Person ii admira masina artistului intr-o zi, cand a fost surprinsa de acesta. Intrebata daca ii place, aceasta a raspuns afirmativ. Elvis a condus-o la cea mai apropiata reprezentanta de unde i-a cumparat modelul dorit de Cadillac.

4. Printul Rock`n`Roll-ului
Elvis si-a facut prima aparitie pe scena la varsta de 10 ani, la un balci local din Alabama. A cantat `Old Shep`, insa nu a castigat nici un premiu.

3. Mai mare decat Luna
Peste 1, 5 miliarde de oameni au urmarit concertul lui Elvis `Aloha from Hawai` - depasind astfel pe cei 1, 2 miliarde care au urmarit aselenizarea.

2. Tata grijuliu
Pe cand Elvis sustinea un concert in Idaho, a inceput sa ninga. Stiind ca fiica sa nu mai vazuse pana atunci zapada, a trimis un avion personal in Memphis ca sa o aduca sa se bucure de `surprizele iernii`.

1. Elvis traieste
In doua sondaje diferite realizate de CBS si de CNN, aproximativ 45% din cei intrebati s-au declarat fani Elvis Presley

3 comentarii:

Alex spunea...

"Valoreaza mai mult mort decat in viata" -- cam asa-i cu toti oamenii de valoare: Nu suntem capabil sa-i apreciem cat timp inca sunt printre noi.

loredana spunea...

Asa e alexandru....pacat de el ...mie imi place cum canta f mult...chiar daca e de demult...si arata f bn...

Anonim spunea...

pacat ca inainte sa fie star lumea din menphis yl badjocorea.