luni, 1 iunie 2009

1 IUNIE-ZIUA TUTUROR COPIILOR

Astazi este 1 iunie ziua internationala a copilului,pe multe bloguri si la multe emisiuni se vor spune cuvinte frumoaase ,se vor da cadouri, si asta este un lucru minunat...eu insa as vrea aici sa dau un sfat ,in aceasta zi,celor mici si celor mari...si totodata as vrea sa subliniez ca astazi este ziua TUTUROR copiilor...si a celor cu dizabilitati,si a celor saraci si a celor fara parinti...a tuturor copiilor.
Sa privim si spre acesti copii cu care viata a fost mai nedreapta,sa nu-i judecam pt ceea ce sunt sau cum arata ,sa le intindem mana in semn de prietenie caci poate asta e tot ce-si doresc...poate ca ei nu ar cere cadouri pt ziua lor ci doar o secunda de atentie in care ,ei,ar spune :COPIL CA TINE SUNT SI EU.
Sa le atingem cu privirea sufletul si cu siguranta multe vom avea de invatat de la ei,am invata ce inseamna curajul,ambitiaputerea de a lupta cu viata,mandria de a tine capul sus chiar de sunt dati la o parte ,calitati pe care noi ceilalti poate ca nu le-am avea daca am fi in locul lor.Sa le spunem si lor :,,LA MULTI ANI'',caci COPII CA NOI SUNT SI EI.




COPILĂRIE
Am trecut prin copilărie
Desculţă
Lăsându-mi urma paşilor
Să adoarmă pe vise,
Cu miros de poveste
Îmbătându-mă;
Şi încercând,
Să-mi scriu numele pe un nor
Pe care credeam că-l ating,
Să găsesc izvorul curcubeului,
Întrebând cu uimire
De ce culorile sunt mereu aceleaşi?
Simţind doar,
Că toată frumuseţea lumii
de colţul ochiului-mi anină.

Loredana Bianca

SI AICI UN VIDEO DESPRE O ALTFEL DE COPILARIE....O COPILARIE GREA , INTR-O VIATA NEDREAPTA.DAR DE LA ACEST COPIL SA INVATAM CE INSEAMNA SA LUPTI.
SI MULTE ALTE COPIILARII GRELE MAI SUNT.
ESTE SI ZIUA LOR...LA MULTI ANI INVINGATORILOR!


Multumesc celor care au citit acest articol si mai ales celor care au invatat ceva din el.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Cu îngăduinţa ta, voi insera in articolul de pe Sfinx, link spre această postare ! Felicitări OM BUN !!!
La Mulţi Ani, tuturor copiilor, copilăriei !!!
respect,
Sibilla

Nea Costache spunea...

Emotionant articol scris de catre un copil cu minte de om matur. La multi ani tuturor copiilor si celor ce nu si-au pierdut sufletul de copil! O seara frumoasa printeso, asemeni sufletului tau minunat!

Anonim spunea...

"Copilaria este inima tuturor varstelot"-L.B. Foarte impresionant cazul acelui copilas, cati nu sunt ca el?

maminineta spunea...

Loredana mami,mai rar ca un copil ca tine sa se gandeasca la un altul ce se gaseste in suferinta.Te felicit pentru curajul tau.Mie mi-au curs multe lacrimi pana acum pentru acesti copii napastuiti de soarta, dar care au curajul s-o infrunte si chiar sa obtina o victorie.Pt. tine:

Copil cu inima de aur
Pastreaza-al inimii tezaur
In lumea asta ingrozitoare
Ramai copil, nu creste mare.

loredana spunea...

@Sfinx777
Multumesc p[t faptul ca ai citit acest articol si ca ai pus link pe blogul tau spre aceasta postare.Sa nu uitam ca e si ziua lor!Multumesc si pt ,,OM BUN''
Te mai astept
Cu respect,Loredana

loredana spunea...

@Nea Costache
Eu zic ca nu trebuie sa fii neaparat matur ca sa vezi si sa iti pese de cei din jur cu care viata a fost nedreapta,eu cel putin am crescut asa,si cred ca EI,cei greu incercati sunt ,,dotati'' de sus cu o doza de curaj pe care noi ceilalti nu-l avem si tocmai de aceea zic ca avem de invatat de la ei.
Mi-ar placea,cand voi fi mare ,sa pot face parte din organizatia Unicef....eh...desi acolo intra cei care sunt mai cunoscuti...cinste lor.
Multumesc de vizita domnule Costache.
Cu respect,Loredana

loredana spunea...

@ mihaella1
Da ...f multe astfel de cazuri ,din pacate,...recent am vazut la emisiunea,,povestiri adevarate'' acel copilas caruia i s-au scos ambii ochii....si pe deasupra era si orfan....cred ca acesti parinti nu sunt intregi fizic...,,cineva'' a uitat sa le puna sufletul in trup...
Cu drag,Loredana

loredana spunea...

@maminineta
Cred ca pentru a te gandi la cei neajutorati nu-ti trebuie curaj ci suflet...
Am intalnit in viata mea copii suferinzi de la care am invatat multe....am invatat in primul rand ca trebuie sa-i respectam ,sa-i ajuutam si sa-i consideram egalii nostrii...suntem datori cu asta fata de moralitatea pe care cu totii ne place sa spunem ca o avem.
Multumesc frumos pt versuri ,m-au incantat...
Te mai astept pe blog.
Cu respect,Loredana