miercuri, 15 aprilie 2009

Basarabia pamant romanesc


Sunt romani ca si noi,au dreptul la libera exprimare,dreptul la libertate,dreptul la democratie...drepturi pt care au iesit in strada,pt care sunt gata de sacrificii...,,mai bine mort decat comunist''...
Fii alaturi de ei!Sunt romani ca si tine.



Pentru ca au avut curajul sa iasa in strada,pt ca au avut curajul sa-si strige nemultumirea,pentruca doresc democratie,tinerii din Chisinau sunt supusi la tratamente inumane,batuti cu cruzime,torturati.

,, Dispunem de informatii ca pentru a ascunde maltratarea tinerilor, acestia sunt luati din mun. Chisinau si dusi in comisariate raionale de politie (ex: Vulcanesti, Taraclia) sau spre destinatii necunoscute, arata Dorin Chirtoaca.

Primaria municipiului Chisinau a prezentat luni mai multe cazuri concrete, insotite de fotografii sau depozitii video ale unor persoane maltratate si torturate in arestul politiei, in conditiile in care in spitalele din Chisinau au fost internati peste 50 de cetateni batuti de politie.

Astfel, Sergiu Cretu, un student in varsta de 23 de ani, participant pasnic la protest, a fost batut in comisariatul de politie si s-a ales cu o fractura de humerus. El nu a acceptat sa fie fotografiat.

Un alt tanar, in varsta de 23 de ani, are fractuta de humerus, comotie cerebrala, contuzii. A fost batut in parc de politisti cu si fara uniforma, desi a protestat pasnic.

Un alt adolescent, care a solicitat anonimatul, dar a acceptat sa fie fotografiat, prezinta semne de tortura (comotie cerebrala, contuzia tesuturilor moi). El are 19 ani si desi nu a participat la manifestatii, a fost insultat, umilit si batut in comisariatul de politie.

Popa Andrei, un tanar in varsta de 18 ani, care nu a participat la protest, a fost batut in comisariatul de politie, nu a primit hrana si apa 24 de ore si a fost detinut impreuna cu 22 de persoane intr-o camera de 12 metri patrati.

Roscot Denis, 20 de ani, student, participant pasnic la protest, s-a ales cu o comotie cerebrala, fractura oaselor nazale si contuzie faciala, dupa ce a fost batut in comisariatul de politie, unde a fost obligat sa semneze declaratii false si a fost incatusat in patul de spital timp de o noapte.

Si Damian Hancu, student la Facultatea de Drept din Lyon, prezinta semne de tortura (comotie cerebrala, degete fracturate, contuzii ale tesuturilor moi). A fost un protestatar pasnic, nu a participat la actiuni violente, dar a fost retinut pe 7 aprilie, in centrul Chisinaului, in urma unor discutii cu jurnalisti suedezi. Torturat de politie, a fost obligat sa semneze declaratii conform carora ar fi fost instigat si platit de opozitie sa participle la proteste. Exista marturia audio a lui Damian Hancu in limba engleza, certificatul medico-legal si plangerea adresata procuraturii.

Valeriu Boboc, cel mai socant caz, a fost gasit mort, cu coaste rupte in urma unor lovituri, si o plaga la cap in urma unor lovituri cu obiecte contondente. Avea 23 de ani, era muncitor, casatorit, tata al unui copil de un an si jumatate, participant pasnic la ultima parte a manifestatiei din 7 aprilie, cand a venit in piata dupa ora 17.00, cand devastarea Parlamentului si Presedintiei se incheiase. Ucis in urma descinderii in forta a politiei asupra protestatarilor la miezul noptii de 7 spre 8 aprilie. Conform politiei, a fost gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Cauza decesului, potrivit actului de constatare a decesului - intoxicat cu un produs toxic necunoscut.

Valeriu Boboc, cel mai socant caz, a fost gasit mort, cu coaste rupte in urma unor lovituri, si o plaga la cap in urma unor lovituri cu obiecte contondente. Avea 23 de ani, era muncitor, casatorit, tata al unui copil de un an si jumatate, participant pasnic la ultima parte a manifestatiei din 7 aprilie, cand a venit in piata dupa ora 17.00, cand devastarea Parlamentului si Presedintiei se incheiase. Ucis in urma descinderii in forta a politiei asupra protestatarilor la miezul noptii de 7 spre 8 aprilie. Conform politiei, a fost gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Cauza decesului, potrivit actului de constatare a decesului - intoxicat cu un produs toxic necunoscut''.

Dovezi ale crimelor regimului Voronin - Appeal agains violence and terror in Moldova. Evidence / Marturii FOTO

2 comentarii:

inna spunea...

e dur cand se intampla asta,mai ales in secolul in care de multe ori ne mandrim ca traim...asta nu este cu siguranta un tratament care trebuie aplicat oamenilor,nici macar animalelor...

loredana spunea...

Asa este Inna ,ai mare dreptate
Have a nice day!