miercuri, 17 februarie 2010

Cine are dreptate :EL sau EA?


Ma refer desigur la cazul profesoarei care palmuieste un politist care la randul lui face la fel.
In primul rand este vorba despre doi oameni ce isi desfasoara activitatea in institutii ale statului in care eu,omul de rand, ar trebui sa am incredere.
De ce sa nu am?
Pai ma gandesc eu asa ca poate aceea profesoara,daca are asemenea obiceiuri,poate ca si in timpul orelor le practica,oricum cred ca este o rusine pt invatamantul romanesc sa accepte un asemenea cadru didactic si mai ales ce exemplu da ea elevilor ?
Daca un elev isi spune raspicat parerea despre ceva si nu e pe placul profului este mustrat insa cand un profesor recurge la violenta ce se face?Anchete peste anchete care nu duc nicaieri.
In ce il priveste pe politist cred ca si acesta a gresit grav deoarece fiind om al legii el nu ar fi trebuit sa recurga la violenta indiferent de situatie.
Ma intreb oare daca cineva ma palmuieste ,politia romana m-ar sfatui sa dau inapoi?Nu desigur,ar spune ca nu avem voie sa ne facem dreptate singuri ,ca pentru asta exista legi...insa aceste legi nu sunt valabile si pt ei?
Cred ca daca ar fi ambii scosi din sistemele in care lucreaza ar fi corect si echitabil.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Loredana, ambii au gresit prin comportamentul lor.
O zi frumoasa iti doresc!

Anonim spunea...

Loredana, ambii au gresit prin comportamentul lor.
O zi frumoasa iti doresc!

Anonim spunea...

Loredana, ambii au gresit prin comportamentul lor.
O zi frumoasa iti doresc!

Motanul_Incaltat spunea...

Ca amandoi au gresit, asta e clar. Cum trebuie sanctionati? Nu stiu... dar nu cred ca trebuie eliminati din sistem, asa cum zici tu. Nu orice abatere se sanctioneaza cu concedierea. Cat priveste profesoara, ca ar fi o rusine pentru invatamantul romanesc, hai sa-ti spun ceva: unii profesori sunt, este adevarat, o rusine pentru invatamantul romanesc, dar si foarte multi dintre elevi. Citeam nu demult, pe Mediafax, un articol despre violenta in scoli, despre faptul ca in majoritatea scolilor din Romania elevii isi bat profesorii. Tu ce parere ai despre treaba asta? Eu stau si ma intreb: ce faceti mai acolo in scoala? Va bateti in parte asa? ;)). Mai glumesc, dar nu e de ras. Subiectul a fost tratat si la televizor, s-au dat si imagini. Scuza-ma ca ti-o spun, dar ti-o spun sincer, sper sa nu te superi: SI ELEVII SUNT SUB ORICE CRITICA !! Nu toti, unii, dar destul de multi!! Nu este vorba numai de a ridica mana la un profesor, ci de o stare de violenta si fata de colegii de scoala... Mai eu, sincer iti zic, la articolul ala de pe Mediafax mi s-a facut parul maciuca. Daca lucrurile stau asa, atunci pot sa inteleg ca un profesor isi mai pierde rabdarea si ii mai trage o scatoalca unui elev turbulent, impertinent, neam prost si prost crescut, bataus si tot ce vrei.