joi, 30 aprilie 2009

Definitii de prin viata...

Nu am prea mai avut timp sa scriu pe blog in ultimele zile dar postez mai jos niste definitii ale lui Octavian Paller care mie imi plac f mult...sper ca si celor care le vor citi.


Definitia dragostei-Vino, sa pot regasi drumul spre mine.

Definitia despartirilor-
Nu stiam ca floarea amara a singuratatii
are daca o atingi pe obraz
sunetul unor pasi care pleaca.

Definitia liniilor paralele-Tu mergi langa intrebarile mele,
eu merg langa linistea ta.
Tu mergi langa zorii dragostei mele,
eu merg langa amurgul parului tau.

Definitia nedezradacinarii-
Si picaturile de sange stiu ce inseamna acasa.
Altfel s-ar rataci prin corp
si-ar uita sa se intoarca la inima.

Definiţia absenţei-Albul e tăcerea culorilor


Definiţia gravitaţiei-
Din cauza gravitaţiei nu pot pleca săgeţile plopilor
din cauza gravitaţiei ziua se întoarce înnoapte
din cauza gravitaţiei ne întoarcem şi noi în pământ.

Definiţia lacrimei- Lacătele de piatră
Se deschid cu râuri
Lacătele de apă
Se deschid cu stele
Lacătele din noi
Se deschid cu o lacrimă.

Definiţia memoriei-Un ochi neodihnit sub osul frunţii
Încerc zadarnic pleoapa să-i închid.


Definiţia nenorocului-Sunt drumuri ce ne caută demult.
Şi-ajung la noi când noi suntem plecaţi
În căutarea lor pe alte drumuri.

Definiţia uşilor închise-E o rană în scândura uşii
unde-am bătut şi n-a răspuns nimeni.
Deschideţi uşa cu grijă,
să nu loviţi rana cu cheia.

Definiţia zăpezii-A îngheţat lumina în somn
şi cade mirată pe străzi
visând că răsare la poli.

Si o melodie reala...reala...




Vrem o viata noua...asta s-a murdarit deja.....

sâmbătă, 18 aprilie 2009

HRISTOS A INVIAT!




Mantuitorul a avut o cruce de lemn si o inima de aur. Azi multi vrem cruci de aur si inimi de lemn. Fie ca in clipa vestirii, intr-un glas al Invierii Celui fara de moarte, sa renasca si puterea noastra de a iubi si a ierta. Paste fericit!

vineri, 17 aprilie 2009

Vinerea Mare,ziua rastignirii

Ultima vineri din Postul Mare este numită Vinerea Paştelui, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră, Vinerea Seacă sau Vinerea Mare. Astăzi este ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul păcatului strămoşesc. Din acest motiv, Vinerea Mare este zi de post negru.

Am sa postez mai jos doua pricesne pe care le-am auzit dimineata la emisiunea lui Razvan si Dani.
Sper sa va placa si sa va coboare in suflet liniste si pace.





Fa Tu, Tata ca de asta data,
Omenirea-n cuie sa nu-l bata.

Vinerea Mare a fost anunţată zi de doliu internaţional pentru victimele regimului totalitar comunist de la Chişinău


Comunicat F.A.M.

Forumul Anticomunist din Moldova (F.A.M.) anunţă Vinerea Mare, 17 aprilie, zi de doliu internaţional pentru jertfele totalitarismului comunist, Valeriu Boboc, precum şi pentru toţi morţii nedeclaraţi încă şi pentru care vor fi emise expertize medico-legale false.

Facem apel către toţi românii din întreaga lume, cît şi către toţi cei solidari cu protestatarii de la Chişinău, ca începînd cu ziua de azi să-şi exprime solidaritatea cu familiile victimelor represaliilor comuniste prin legarea panglicilor negre la geamuri, la maşini şi, pur şi simplu, la mînă sau la piept.

De asemenea, cerem protecţie internaţională pentru TOŢI participanţii la protestele din 6-7-8 aprilie, nu doar pentru cei din ultimile rînduri!

Cerem dreptul la un tratament adecvat pentru TOŢI protestatarii, inclusiv pentru cei implicaţi în ciocnirile fizice şi în actele de escaladare şi incendiere a clădirilor Parlamentului şi Preşedenţiei.

A cere protecţie internaţională doar pentru cei aflaţi în ultimile rînduri este de fapt o lipsă de reacţie!

Daţi mai departe acest mesaj.

14 aprilie 2009, Chişinău

miercuri, 15 aprilie 2009

APELUL primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, către organismele şi comunitatea internaţională privind arestările şi torturarea

Stimaţi domni,

În Republica Moldova au loc încalcări grave ale drepturilor omului. Ca urmare a manifestaţiilor de protest din data de 7 aprilie 2009, când sediile Parlamentului şi Preşedinţiei RM au fost devastate, poliţia a declansat un val de teroare şi intimidare în masă a cetăţenilor, în special a tinerilor, inclusiv minori. Sunt arestaţi atât participanţi la devastare, cât şi manifestanţi paşnici, dar şi persoane care nu au participat la proteste, inclusiv jurnalişti.

Poliţia intervine în forţă, răpeşte persoane din stradă, licee, universităţi, cămine studenţeşti, inclusiv din preajma bisericii (ex: cazul Alexandru Griţcu) după slujba de Paşte (Paştele Catolic). Procedura de reţinere nu este respectată. Cei arestaţi, băieţi sau fete, sunt bătuţi cu cruzime, supuşi unui tratament inuman şi degradant. Sunt înregistrate cazuri de tortură, este atestat un caz de deces. Unele arestări nu sunt declarate. Până în prezent sunt părinţi care nu-şi găsesc copiii şi nu pot obţine informaţii despre locul aflării lor.

Cei care au fost eliberaţi mărturisesc că cetăţenii reţinuţi sunt ţinuţi în condiţii mizerabile (15-20 de persoane în 10 mp), bătuţi cu bestialitate şi impuşi să semneze declaraţii false. Procesele de judecată au loc direct în comisariatele de poliţie, fără drept la apărare sau asigurat sumar. Accesul în locurile de detenţie este îngrădit în totalitate, inclusiv pentru avocaţi sau pentru organizaţii de protecţie a drepturilor omului. Accesul a fost refuzat inclusiv pentru primarul Chişinăului, deşi acesta a insistat de mai multe ori.

Datele furnizate de poliţie afirmă ca au fost arestaţi în jur de 200 de cetăţeni. Presa din Chişinău, însă, a întocmit în baza apelurilor rudelor celor dispăruţi o listă de peste 800 de cetăţeni arestaţi. În mun. Chişinău au fost internaţi în spitale peste 50 de cetăţeni bătuţi de poliţie. Dispunem de informaţii că pentru a ascunde maltratarea tinerilor, aceştia sunt luaţi din mun. Chisinau şi duşi în comisariate raionale de poliţie (ex: Vulcăneşti, Taraclia) sau spre destinaţii necunoscute.

În acest sens, solicităm implicarea Dumneavoastră pentru:
· Oprirea tratamentului inuman şi degradant, a torturii în locurile de detenţie;
· Încetarea terorii, a răpirilor de persoane, a ameninţărilor şi a intimidărilor;
· Asigurarea accesului avocaţilor, a ONG-urilor şi a presei în locurile de detenţie;
· Garantarea drepturilor persoanelor reţinute, în primul rând la apărare;
· Informarea deplină asupra reţinerilor efectuate şi a încriminărilor aduse;
· Pedepsirea celor vinovaţi de comiterea abuzurilor menţionate;.

Cu respect,
Dorin Chirtoacă,
Primar general al municipiului Chişinău

Basarabia pamant romanesc


Sunt romani ca si noi,au dreptul la libera exprimare,dreptul la libertate,dreptul la democratie...drepturi pt care au iesit in strada,pt care sunt gata de sacrificii...,,mai bine mort decat comunist''...
Fii alaturi de ei!Sunt romani ca si tine.



Pentru ca au avut curajul sa iasa in strada,pt ca au avut curajul sa-si strige nemultumirea,pentruca doresc democratie,tinerii din Chisinau sunt supusi la tratamente inumane,batuti cu cruzime,torturati.

,, Dispunem de informatii ca pentru a ascunde maltratarea tinerilor, acestia sunt luati din mun. Chisinau si dusi in comisariate raionale de politie (ex: Vulcanesti, Taraclia) sau spre destinatii necunoscute, arata Dorin Chirtoaca.

Primaria municipiului Chisinau a prezentat luni mai multe cazuri concrete, insotite de fotografii sau depozitii video ale unor persoane maltratate si torturate in arestul politiei, in conditiile in care in spitalele din Chisinau au fost internati peste 50 de cetateni batuti de politie.

Astfel, Sergiu Cretu, un student in varsta de 23 de ani, participant pasnic la protest, a fost batut in comisariatul de politie si s-a ales cu o fractura de humerus. El nu a acceptat sa fie fotografiat.

Un alt tanar, in varsta de 23 de ani, are fractuta de humerus, comotie cerebrala, contuzii. A fost batut in parc de politisti cu si fara uniforma, desi a protestat pasnic.

Un alt adolescent, care a solicitat anonimatul, dar a acceptat sa fie fotografiat, prezinta semne de tortura (comotie cerebrala, contuzia tesuturilor moi). El are 19 ani si desi nu a participat la manifestatii, a fost insultat, umilit si batut in comisariatul de politie.

Popa Andrei, un tanar in varsta de 18 ani, care nu a participat la protest, a fost batut in comisariatul de politie, nu a primit hrana si apa 24 de ore si a fost detinut impreuna cu 22 de persoane intr-o camera de 12 metri patrati.

Roscot Denis, 20 de ani, student, participant pasnic la protest, s-a ales cu o comotie cerebrala, fractura oaselor nazale si contuzie faciala, dupa ce a fost batut in comisariatul de politie, unde a fost obligat sa semneze declaratii false si a fost incatusat in patul de spital timp de o noapte.

Si Damian Hancu, student la Facultatea de Drept din Lyon, prezinta semne de tortura (comotie cerebrala, degete fracturate, contuzii ale tesuturilor moi). A fost un protestatar pasnic, nu a participat la actiuni violente, dar a fost retinut pe 7 aprilie, in centrul Chisinaului, in urma unor discutii cu jurnalisti suedezi. Torturat de politie, a fost obligat sa semneze declaratii conform carora ar fi fost instigat si platit de opozitie sa participle la proteste. Exista marturia audio a lui Damian Hancu in limba engleza, certificatul medico-legal si plangerea adresata procuraturii.

Valeriu Boboc, cel mai socant caz, a fost gasit mort, cu coaste rupte in urma unor lovituri, si o plaga la cap in urma unor lovituri cu obiecte contondente. Avea 23 de ani, era muncitor, casatorit, tata al unui copil de un an si jumatate, participant pasnic la ultima parte a manifestatiei din 7 aprilie, cand a venit in piata dupa ora 17.00, cand devastarea Parlamentului si Presedintiei se incheiase. Ucis in urma descinderii in forta a politiei asupra protestatarilor la miezul noptii de 7 spre 8 aprilie. Conform politiei, a fost gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Cauza decesului, potrivit actului de constatare a decesului - intoxicat cu un produs toxic necunoscut.

Valeriu Boboc, cel mai socant caz, a fost gasit mort, cu coaste rupte in urma unor lovituri, si o plaga la cap in urma unor lovituri cu obiecte contondente. Avea 23 de ani, era muncitor, casatorit, tata al unui copil de un an si jumatate, participant pasnic la ultima parte a manifestatiei din 7 aprilie, cand a venit in piata dupa ora 17.00, cand devastarea Parlamentului si Presedintiei se incheiase. Ucis in urma descinderii in forta a politiei asupra protestatarilor la miezul noptii de 7 spre 8 aprilie. Conform politiei, a fost gasit mort in Piata Marii Adunari Nationale. Cauza decesului, potrivit actului de constatare a decesului - intoxicat cu un produs toxic necunoscut''.

Dovezi ale crimelor regimului Voronin - Appeal agains violence and terror in Moldova. Evidence / Marturii FOTO

marți, 14 aprilie 2009

APA-atat de simpla si totusi atat de interesanta...

Un ocean de lucruri interesante intr-o picatura de apa
Vizioneaza acest filmulet si te vei convinge ca o picatura de apa nu este doar o simpla picatura ci una cu memorie...printre altele...
Vizionare placuta!


CAUTARE

Cuvintele mi-se rostogolesc spre buze
navalnic
si zgomotos,
murind apoi
ca valul spart de stanci,
in secunda urmatoare,
lovite de uitarea
in care ne-am pierdut.
Tu si eu
pe un tarm ud
de valul care mangaia
nisipul si trupurile noastre
arse de soare si de sentimente…
Doi calatori
pe drumul iubirii
topiti de dor,
uitand urma intoarcerii inapoi.
Azi
talpa pe firul de nisip
cauta-n zadar
urma pasului dealaturi
adanc ingropat de timp.
Lacrimand printre sentimentele
ce astazi sfasie,
o aripa de pescarus
se inalta
sub pleoapa-mi plecata de dor,
speranta revederii
vrand sa-nalte
in noi,
cat timpul nu-i tarziu
si ne mai amintim,
eu de tine
tu de mine
la tarm…


sâmbătă, 11 aprilie 2009

Sarbatoarea floriilor


Duminica Floriilor este primul praznic împărătesc, cu data schimbătoare, din cursul anului bisericesc. Celebrată de toţi creştinii ortodoxi, ziua de Florii aminteşte de intrarea lui Hristos în Ierusalim, cu cinci zile înaintea Patimilor Sale.


Rugăciune ce se cuvine a se rosti în Duminica Floriilor

O, Doamne Iisuse Hristoase, Împăratul noului Israel, vezi starea noastră în care ne găsim. Iată-ne loviţi din toate părţile de-o mulţime de rele. Suntem orbi, luminează-ne, suntem nestatornici şi slabi, întăreşte-ne! Ajută-ne să nu Te mai întristăm prin păcatele noastre! Fereşte-ne ca nu cumva astăzi să strigăm: "Osana", iar mâine să zicem, ca vrăjmasii Tăi:
"Să se răstignească!". Fereşte-ne, Stăpâne, ţine-ne mintea întreagă, că Tu eşti Dumnezeul nostru, Împăratul şi Părintele nostru şi pe Tine Te vrem şi Te iubim şi Ţie voim a-Ţi sluji acum şi pururea şi în vecii vecilor.
Amin.


LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CU NUME DE FLOARE!
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CU SUFLET DE FLOARE!

vineri, 10 aprilie 2009

Basarabia se da jos de pe cruce!


Desteapta-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adâncira barbarii de tirani!
Acum ori niciodata croieste-ti alta soarta!
Guvernul Voronin apartine trecutului

joi, 9 aprilie 2009

Sa conturam o alta mentalitate in Romania

BannerFans.com






Exista un timp pentru toate.
Poate ca a venit timpul sa nu mai fim nepasatori.

marți, 7 aprilie 2009

Initiativele valoroase produc schimbarea!

Cu siguranta toti ne dorim de la viitor ceva mai bun, insa putini ne intrebam ce am putea sa facem sa fie mai bine, si cel mai trist, tot mai putini lucreaza sau se gandesc la asa ceva. Doar vociferand pe la colt de strada sau in fata tv nu este o solutie, asta nu va schimba nimic doar mareste dezamagirea. Sau altii vor hotari in locul nostru si nu dupa visele noastre ci dupa interesele lor.

Crezi ca ceva nu merge bine in tara?

Ai curajul si spune-o cu voce tare!

Crezi ca poti schimba ceva in Romania?

Ai curajul si cautai pe cei care care sunt ca tine, actioneaza!

Avem cu totii asteptari si sperante…sa nu le lasam sa ramana vise .
Eu vreau ca tinerii din aceasta tara sa fie respectati,sa fie ascultati,sa nu mai fie dati la o parte doar pt ca sunt tineri. Sa se creada in forta si ideile lor…la urma urmei, ei sunt viitorul!
Poate si tu vrei sa schimbi ceva si teama ca nu vei reusi singur te incearca.
Nu ceda...vino langa noi,intra in Proiectul V.I.S(VALOARE,INITIATIVA,SCHIMBARE
)intra in N T T (Net Think Thank)si ai incredere ca vom reusi!

Exista un timp pentru toate.
Te asteptam,

sâmbătă, 4 aprilie 2009

Friends....






Prietene...

Ai înmugurit în mine
şi te-aş vrea floare să creşti,
să mă aplec
şi să mă-mbăt de parfum
când lumea miroase a răutate.
Şi ochii mei
când căuta-vor calea dreaptă
spre cer îndreptaţi,
tu soarbe-mi lacrima şi prefă-o
în strop de rouă curat,
oglindind realitatea
pe care nu vreau să o văd.
Înfloreşte în primăvara din mine
lasă-ţi rădăcinile să se-nfingă
adânc,
să nu te smulgă vre-o furtună
rămânându-mi locul gol
ca o rană deschisă
prin timp.

miercuri, 1 aprilie 2009

Va inlocui Amero,Dolarul?



În SUA, umblă zvonul că dolarul va fi schimbat începînd cu februarie cu o nouă monedă, mai slabă, numită amero.''Citeste AICI

Saracia de afara...saracia din noi...

Multi sunt saraci,traiesc la limita existentei si au iesit in strada sa spuna asta,sa arate lumii ca le pasa de cum traiesc si ce este in jurul lor. Sa le arate celorlalti care sunt si ei saraci,dar pe dinauntru...ca saracia nu a invins spiritul.

,,În ajunul summitului G20 de la Londra, membrii grupărilor radicale şi cei ai organizaţiilor ecologiste ies în stradă pentru a boicota reuniunea de la Londra.''


REALITATEA.NET - Incidente la Londra la mitingul antisărăcie organizat de grupările radicale şi ecologiste