marți, 15 septembrie 2009

15 septembrie, Ziua Internationala a Democratiei

Pe 8 noiembrie 2007, Adunarea Generala a ONU a proclamat 15 septembrie - Ziua Internationala a Democratiei si a invitat statele membre, cat si guvernele regionale sa o sarbatoreasca in fiecare an.

"Democracy is not only an end in itself; it contributes powerfully to economic and social progress, international peace and security and respect for fundamental rights and freedoms."

Secretary-General Ban Ki-moon
Message on the International Day of Democracy, 15 September 2009


Democratia inseamna sa te simti liber iar in Romania nu este democratie ,cel putin din punctul meu de vedere,eu ma simt uneori constransa de lucruri gen nu-ti spune parerea caci asta ar putea avea repercursiuni asupra ta,stai pe langa cei inflluenti caci doar asa vei putea urca mai sus,inhibarea de catre diferite sisteme a opiinilor si ideilor tinerilor.Democratia devine astfel doar un cuvant si atat,un cuvant care se percepe prin crearea unui sablon de valoare si scop ,ea trebuind sa fie total invers ,sa creeze ideea de posibilitate a schimbarii ca pe o normalitate.


Spiritul democraţiei nu poate fi găsit în afară. El trebuie să vină din interior.
[Mahatma Gandhi]

Simţul dreptăţii din oameni face democraţia posibilă. Tendinţa oamenilor de a deveni nedrepţi face ca democraţia să fie cu atât mai necesară.
[Reinhold Niebuhr]

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumim pentru informatie, nu stiam de ziua internationala a democratiei. In ceea ce priveste Romania, iti dau perfecta dreptate.