vineri, 19 septembrie 2008

Atentie!Incep sa dispara dinozaurii...


Încep sa dispară...rand pe rand...lasandu-ne in urma doar peliculele,amintirile si modelul lor de viaţa.Oameni care ne-au invatat ce inseamna valoarea,geniul si nemurirea.Pleaca ,lasandu-ne sa găsim răspuns la întrebarea:oare se vor mai naşte alţii?Altii asemenea lor care sa treaca prin viata simplu dar de neuitat.Se sting usor ,cortina cade, însă acolo sus ,cortina cerului se ridica...se ridica pentru ca îngerii sa privească fascinaţi un spectacol cu actori plasmuiti din geniu: Laura Stoica,Dem Rădulescu,Adrian Pintea,Florian Pitis,Ovidiu Iuliu Moldovan,Ilarion Ciobanu,Stefan Iordache

6 comentarii:

Albert spunea...

Frumos ai scris Loredano!

loredana spunea...

Multumesc,dar oricat de frumoase ar fi cuvintele,ele sunt prea sarace pt a putea descrie valoarea acestor oameni...suntem datori sa nu-i uitam iar cei de generatia mea sa invatam de la ei ce inseamna adevarata valoare.

Albert spunea...

Auzi, du-te pe wikipedia ro sau en si pune pe cine vrei si vei primi raspuns este vorba de enceclopedia online in toate limbele.

Da, ai dreptate, de-aia sa tii contactul cu oamenii mai in varsta.
Asculta si muzica de-aia din anii 80' rock sau pop sau hip-hop, etc.
Dar vad ca sti sa apreciezi foarte frumos.
Tine-o tot asa, si sa fii atenta de oamenii sunt muti serlatanii...

Anonim spunea...

Incet incet o sa ne ducem si noi furnicile , deocamdata, ca poate ne transformam si noi in dinozauri :P

Anonim spunea...

Numai anul asta au plecat vre-o 3 "dinozauri" Ilarion Ciobanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Stefan Iordache. Toti au jucat in filmul:
Profetul, aurul si Ardeleni! (curioasa chestie , nu!?)

Daca veneam pe lume mai tarziu cu 100 de ani nu ne mai intrebam cand ne vom duce ci cat vrem sa traim ... nu cred ca este prea departe o asemenea zi, in care poti sa alegi sa traiesti 300 de ani sau 150 cum-ti este pe plac (si la buzunar). Poti sa alegi daca vrei sa traiesti intr-un corp bionic sau o clona umana, etc...
Totul tine de genetica, imbatranirea se datoreaza unei singure probleme a genomului, numita si "problema de copiere". Adica contrar a ceea ce am invatat pe vremuri despre ADN cum ca se poate copia intr-o forma identica cu sursa acum aflam ca nu exista copie perfecta in ADN. Fecare copie a unei gene este mai "scurta" decat originalul. Si cu cat exista mai multe copii cu atat imbatranim mai repede. Cand o celula moare apare alta noua in locul ei dar, macanismul care a facut replicarea nu merge la infinit, are o limita dupa care refuza sa mai faca o noua replicare pentru ca ar apare ceea ce noi numim CANCER.

Insusi cancerul in sine este o "rezolvare" la problema vietii fara de moarte pentru celule insa nu si pentru noi :D !

ramai treaz spunea...

din pacate ai dreptate. chiar vroiam sa scriu ceva despre asta si despre cristi minculescu care din fericire este inca in viata.