marți, 27 octombrie 2009

Tu ce parere ai?


Senatul a aprobat astazi o propunere legislativa a PNL care prevede ca alocatiile pentru copii sa fie diferentiate in functie de venitul lunar al familiei din care minorii fac parte, minimul fiind de 30 lei, maximul de 150 lei.

Propunerea a primit 77 de voturi pentru, 1 impotriva si o abtinere, iar Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.
Astfel, propunerea a sapte parlamentari PNL prevede ca alocatiile de stat sa fie calculate in functie de veniturile familiilor, prin aplicarea unui procent diferit asupra salariului de baza minim brut (in valoare de 600 de lei). Alocatiile vor reprezenta 5%, pentru copiii proveniti din familii cu venituri peste 6000 lei; 10% pentru copii proveniti din familii cu venituri cuprinse intre 3500 si 6000 lei; 15% - pentru copii proveniti din familii cu venituri cuprinse intre 2500 si 3500 lei; 20% - pentru copii proveniti din familii cu venituri cuprinse intre 1500 si 2500 lei; 25% din salariul minim brut pentru copiii proveniti din familii cu venituri mai mici de 1500 lei.
In acest sens alocatia de stat va avea valorile de 30, 60, 90, 120 si 150 lei, fata de 40 lei cat este in prezent.

Textul proiectului de lege AICI


Tie cum ti -se pare mai corect , copiii sa fie diferentiati in functie de salariul parintilor sau sa fie egali(in ce priveste alocatia de stat ma refer)?

marți, 20 octombrie 2009

Campania,,Noi vrem respect''



NOI VREM RESPECT!


Noi nu ne facem, de obicei, auziţi.
Noi nu ieşim în faţă.
Noi ducem, în tăcere, România în spate.
Noi mergem la spital cu teama că e ultimul drum.
Noi suntem mereu pândiţi de moarte pe şoselele groazei.
Noi vedem cum şcoala românească se prăbuşeste.
Noi trăim, după o viaţă de muncă, umilinţa bătrâneţii în sărăcie.
Noi ne naştem cu şpagă şi murim cu ea.
Noi vedem cum justiţia îi scapă mereu pe şmecheri.
Noi suntem cei abandonaţi de politicienii care au grijă doar de ei.
Noi nu mai avem încredere în aceşti oameni care s-au obişnuit să ne mintă.
Noi suntem speriaţi de lipsa lor de viziune, de voinţă şi de cracter.
Noi ne simţim în pericol.
Noi trebuie să rupem tăcerea.
Noi trebuie să ducem România înainte.
Noi nu vrem funcţii şi nici putere.
Noi nu cerem nimic.



semneaza manifestul NOI VREM RESPECT


Cei de la Parazitii s-au alaturat si ei acestei campanii.

vineri, 2 octombrie 2009


Intregul grup ministerial PSD a demisionat deoarece presedintele Basescu a semnat decretul pentru revocarea din functie a viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor,Dan Nica.Semnand aceast decret Basescu stia ca se va declansa o criza insa nu a avut timp sa se gandeasca la asta preocupat fiind sa intainda o hora la Cluj.Vorba ceia:Coalitia se rupe si Base danseaza.
Oare presedintele nostru mai are vre-un respect pentru tara asta si pt noi sau este interesat doar de castigarea alegerilor cu orice pret.
Insa,avem o Romanie ,ce facem cu ea?Asta ar trebui sa se intrebe partidul PD-L zik eu.
De ce sunt indignata?Pt ca am dreptul,sunt cetatean roman si am dreptul sa spun ce cred.Si tare mi-ar placea sa primesc si niste raspunsuri:
Cum se poate ca un ministru sa se foloseasca de banii cetatenilor,sa cumpere tot felul de nimicuri din banii alocati ministerului cand tara este in criza,sa sfideze cu nerusinare si totusi...sa nu fie revocata din functie...ba mai mult sa fie pusa sa conduca si un al doilea minister???
Probabil ca si Ridzi va trebui sa indeplineasca o functie prin ministere acum ca PDL e la putere,oare ce minister i-se va atribui??
Boc este interimar la educatie,ce sa zik o fi fost super premiant la scoala si se pricepe...Sper sa nu faca si educatia ,,poc'' cum a facut Boc la emisiunea lui Andrei Gheorghe .

La orizont se intrevede o motiune de cenzura impotriva guvernului Boc, pe care o va depune PNL.Va cadea guvernul Boc?Va face POC?Daca da atunci Base va fi nevoit sa accepte un guvern de tehnicieni,fara culoare politica,daca nu,e posibil sa asistam la alegeri electorale nu foarte cinstite...vom vedea.