marți, 29 septembrie 2009

Jocul oamenilor mari


Jocul te duce cu gandul la copii,le apartine,insa mai nou adultii il imprumuta transformandu-l in ceva josnic si adaugandu-i un nou nume.Se naste astfel o noua varianta- jocul politic.
Un joc in care fiecare echipa isi cauta propriul interes,crearea unei imagini proprii cat mai favorabile pentru a obtine in final, cat mai multe voturi de la spectatori.Acei spectatori care privesc uimiti scena jocului,neintelegand prea multe,nutrind speranta ca va fi mai bine,ca acele promisiuni facute nu vor fi desarte,daca nu pentru ei macar pt copiii lor.
Dar totul este numai joc,caci pentru ei-cei care ne conduc- Romania nu inseamna mare lucru.Si se pare ca nici spectatorilor incepe sa nu le mai pese devreme ce critica jocul dar in sondajele de opinie Basescu continua sa fie pe primul loc.
Eu nu am inca drept de vot, insa chiar daca l-as avea, tot nu as reusi sa inteleg cum poti vota cu cineva cu care nu esti de acord.
Vom vedea la vot cat de mult ne pasa de noi.

marți, 15 septembrie 2009

15 septembrie, Ziua Internationala a Democratiei

Pe 8 noiembrie 2007, Adunarea Generala a ONU a proclamat 15 septembrie - Ziua Internationala a Democratiei si a invitat statele membre, cat si guvernele regionale sa o sarbatoreasca in fiecare an.

"Democracy is not only an end in itself; it contributes powerfully to economic and social progress, international peace and security and respect for fundamental rights and freedoms."

Secretary-General Ban Ki-moon
Message on the International Day of Democracy, 15 September 2009


Democratia inseamna sa te simti liber iar in Romania nu este democratie ,cel putin din punctul meu de vedere,eu ma simt uneori constransa de lucruri gen nu-ti spune parerea caci asta ar putea avea repercursiuni asupra ta,stai pe langa cei inflluenti caci doar asa vei putea urca mai sus,inhibarea de catre diferite sisteme a opiinilor si ideilor tinerilor.Democratia devine astfel doar un cuvant si atat,un cuvant care se percepe prin crearea unui sablon de valoare si scop ,ea trebuind sa fie total invers ,sa creeze ideea de posibilitate a schimbarii ca pe o normalitate.


Spiritul democraţiei nu poate fi găsit în afară. El trebuie să vină din interior.
[Mahatma Gandhi]

Simţul dreptăţii din oameni face democraţia posibilă. Tendinţa oamenilor de a deveni nedrepţi face ca democraţia să fie cu atât mai necesară.
[Reinhold Niebuhr]

duminică, 13 septembrie 2009

Un nou inceput

Maine va incepe o noua etapa din viata mea, ANII DE LICEU...nu stiu cum vor fi insa sper sa ii traiesc nebun si frumos astfel incat dupa 4 ani sa spun ca la LTP a fost fascinant.
O melodie de inceput:



marți, 8 septembrie 2009

Pamfletul se plateste


Poti fi acuzat de trafic de persoane pentru faptul ca iti spui parerea in versuri???...Da ,in Romania se poate. Florin Chilian are dosar penal pt ca a participat la un spectacol pamflet.




,,Pe 22 iunie, Florin Chilian a fost invitat de ,,Gazeta Sporturilor'' şi
de cei de la Happy Fish la o acţiune parodică botezată "Go, Ridzi!", vizavi de
Ministerul Tineretului şi Sportului, pentru a marca împlinirea unei săptămâni de
la declanşarea anchetei prin care Monica Iacob-Ridzi era învinuită că a folosit
bani publici în scop electoral.''


Cat de corect vi se pare?Eu zik ca este o ofensa adusa libertatii de exprimare...video aici


sâmbătă, 5 septembrie 2009

Rusine ,rusine,rusine




In Romania se poate intampla orice...
De exemplu:sa se taie fondurile nevazatorilor,poate,pentru a iesi din criza...o solutie demna de cel mai adanc dispret.
Da,asa e , 1000 de nevazatori au fost lasati fara manualele Braille,manuale pe care ei invatau si care reprezenta o lumina in intunericul din viata lor.
Sa nu ai bani pt asa ceva,chiar daca e criza,mi se pare nu doar strigator la cer ci si jenant,cumplit de jenant pentru Romania.


''Elevii nu vor avea manuale. Se vor folosi de cele de anul trecut, iar la acestea punctele sunt sterse. Elevii vor fi nevoiti sa-si scrie manualele si exercitiile, ceea ce ar duce la o pierdere de timp. O pagina scrisa la un rand jumatate ar reprezenta scrisa Braille aproximativ trei pagini''



Cred ca ministrul invatamantului ar trebui sa isi ceara scuze public pt aceasta situatie si sa o remedieze in cel mai scurt timp.Si inca o data rusine ministerului educatiei,un minister in care eu cred foarte putin ...cel putin acum.


miercuri, 2 septembrie 2009

incercare

BannerFans.com